Friday, April 27, 2012

lunch - vietnamese roll

Smlm mak makan nih jer for lunch. Nak buat senang jer, tp nk dapatkn kulit (rice paper) ni yg susah sgt. kat Port dickson, Seremban dn sewaktu dgn nyer mmg dh cari merata xjumpa... aduiiii lah....
yang ni dtg jauh,oversea mari :) mak pesan dgn bapaknyer masa Feb aritu dia gi Brunei. ada sorg kazen tuh kata cari kat HockChoon diAmpang, mesti ada.. mak aiiii, smpi nk ke Ampang!!!!! semalam mak masak lebih, bawa gi kelas mangaji jamu kawan2. derang semua suke,suh buat lg, ada yg suh ajar. nk ajar no problem bukan susah pun,nak buat lg pun no problem..... tp yg problem nyer nk dptkn kulit spring roll ni jerrrrr...........:(
ok, meh layan gambr Vietnamese roll ni.... sape2 taw kat mane leh dptkan rice paper ni di kawasan berdekatan dgn PD or Seremban pls tlg kabar mai,k.........
.

4 comments:

  1. As salam mak Imma,

    Marya follow sini, salam perkenalan... :))

    First time tgk vietnamese roll tu... Apa rasanye ye? Saya pun org Seremban gak tp skrg dah dok jauh, masa dulu mmg xberapa amik pot sgt ttg masak-memasak ni so xtau mana nak dpt rice roll tu :(

    ReplyDelete
  2. Wasalam Marya, kat kedai vietnamese roll ni mmg xde, melainkan masuk restoran Vietnam lah. bljr makan ni dr sorg jiran Vietnam mak masa dok kat Brunei lama dolu,dolu.... isi nye cuma sayur2 mentah dan suhun. klu nk buh udang ke, isi ketam pun bleh jgk

    ReplyDelete
  3. kalau pakai kulit popia biasa boleh x?

    ReplyDelete
    Replies
    1. xpernah cuba lg... tp xjd vietnam roll lah kot, jd mcm popia basah jer...:)

      Delete